Sušis – tai yra japonų nacionalinis patiekalas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje dėl savo įvairiapusiško skonio. Tai yra saldžiu acto mišiniu pagardinti ryžiai, kurie gali būti patiekiami su termiškai neapdorotomis jūros gėrybėmis, įvairiomis daržovėmis ar kitais jūsų pamėgtais produktais. Paprastai sušis yra vieno kąsnio užkandėlė, kuri patiekiama susuktų ritinėlių forma. Restoranuose sušis yra gana brangus patiekalas, todėl kai kurie žmonės ieško alternatyvų, o viena jų – naminis sušis. Namuose gamintas sušis yra daug pigesnis nei restorane, o jį gamindami galite naudoti tik savo mėgstamus ingredientus. Taigi, apžvelkime sušių gaminimo namuose veiksmus.
Kaip Gaminti Sušį Namuose?
Sušių gaminimo namuose eiga:
Sušius gana lengva ir svarbiausia smagu pasigaminti namuose, o visus mėgstamus ingredientus galite sudėti į vieną pasirinktinį ritinėlį. Naminiai sušiai galbūt niekada neprilygs geriausių restoranų sušiams, tačiau tobulindami savo įgūdžius, galite pasigaminti tikrai puikaus skonio sušius. O geriausia tai, kad galite išbandyti įvairių maisto produktų derinius ir skonius, pvz., su rūkyta lašiša, kreminiu sūriu, avokadu ir agurkais. Norėdami pasigaminti sušius namie turite atlikti šiuos veiksmus:
Jūros dumbliai. Norėdami pradėti gaminti sušius namuose, jums reikia specialaus bambukinio kilimėlio, kuris padės lengviau suvynioti sušius. Tada išsirinkite tinkamos rūšies jūros dumblių: geriausia naudoti storą jūros dumblių pagrindą.
Ryžių sluoksnis. Norint pasigaminti gerus ryžius, pirmiausia turite pasirinkti kokybiškus ryžius. Galite juos nuplauti, o tada sudėkite į puodą su vandeniu. Kol ryžiai verda reikia juos pagardinti ryžių acto, druskos ir cukraus mišiniu. Ryžių acte ištirpinkite žiupsnelį druskos ir cukraus, o tada pagardinkite juo ryžius. Jei perkate ryžių actą su jau sudėtyje esančia druska ir cukrumi, tada reikia praleisti šį žingsnį. 1,5 puodelio ryžių naudokite maždaug 1/4 puodelio ryžių acto. Maišykite ryžius atsargiai, stengdamiesi jų nesutrinti. Kai ryžiai išvirs, tada ištepkite jūros dumblių pagrindą paruoštų ryžių sluoksniu ir švelniai išlyginkite ryžių mentele.
Įdaras. Įdarui galite naudoti bet kokius maisto produktus, kuriuos mėgstate, pvz., lašišą, krevetes, paprikas, agurkus ir dar daug kitų produktų. Jei naudojate, pavyzdžiui, lašišą, turite žinoti, kaip teisingai ją reikia supjaustyti. Lašišą, avokadus, agurkus, paprikas ar bet kuriuos kitus naudojamus produktus sušiams geriausia pjaustyti nedidelėmis juostelėmis. Tada sudėkite mėgstamus ingredientus ant ryžių sluoksnio.
Susukimas. Kai sudedate visus ingridientus ant ryžių sluoksnio, tada tvirtai susukite viską, naudodami bambukinį kilimėlį. Bambukinis kilimėlis – tai yra specifinis virtuvės daiktas, kurį galite nusipirkti nebrangiai parduotuvėje, todėl tikrai verta jį turėti. Jei jo visgi neturite, tada galite naudoti kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Tačiau tokiu atveju greičiausiai negalėsite sušio taip tvirtai suvynioti.
Supjaustymas. Kai susukate savo sušio vyniotinį, tada aštriu peiliu jį supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais. Dabar galite valgyti sušių suktinukus su sojos padažu, marinuotu imbieru ar wasabi, priklausomai nuo to, kaip jums patinka.