Kaljano rūkaliai žino, kokią svaiginančią patirtį gali suteikti kaljano rūkymo procesas, tačiau taip pat žino, kad ši patirtis kartais apkarsta. Tikrąja to žodžio prasme apkarsta, nes dūmai tampa aštrūs ir kartūs. Greičiausiai kyla klausimas, kodėl taip nutinka? Pabandykime išsiaiškinti, kodėl kaljano dūmai įgauna deginantį skonį?
Priežastys, Kodėl Kaljanas Tampa Kartus
Kaljanas tampa kartus, nes yra per daug šilumos:
Labiausiai tikėtina priežastis, dėl ko kaljano dūmų skonis tampa kartus, yra ta, kad jūsų kaljano dubenyje yra per daug šilumos. Tokiu atveju turėtumėte nuimti šiek tiek anglies ir palikti kaljaną minutei atvėsti. Tačiau jei po to vis tiek jaučiate aštrių dūmų skonį, reiškia, kad sudeginote tabaką. Tokiu atveju turėtumėte į dubenėlį įdėti naujo tabako. Nepamirškite, kad nereikėtų pridėti per daug anglies. Įprastam kaljano seansui prireiks 3 – 4 gabalėlių natūralios kaljano anglies ir 1 – 2 gabalėlių greitai užsidegančios anglies. Įsidėmėkite, kad nereikia jų visų naudoti vienu metu, tačiau iš pradžių galite naudoti daugiau, kad tabakas greičiau sušiltų, o vėliau šiek tiek nuimti.
Kaljanas tampa kartus dėl netinkamos anglies padėties:
Kai naudojate foliją vietoj karščio kameros, visada rekomenduojama iš pradžių sudėti anglies gabalėlius palei dubens kraštą tolygiai. Vėliau, priklausomai nuo to, kiek šilumos rūkymo seanso metu norite, galite juos perkelti link dubenėlio vidurio. Jei pradėsite rūkymo seansą su anglies gabalėliais, kurie yra sudėti dubenėlio centre, tada yra didelė tikimybė, kad jūsų naudojamas tabakas per greitai įkais, tada sudegs ir sukels deginantį ir kartų skonį.
Kaljanas tampa kartus, nes skylių skaičius folijoje yra per mažas:
Jei naudojate foliją kaljanui, vietoj karščio kameros, tada joje turite padaryti mažas skylutes, kurios padeda oro srautui prasiskverbti pro dubenyje esantį tabaką. Jos taip pat leidžia šilumai išeiti. Jei folijoje nėra pakankamai skylių, yra didelė tikimybė, kad kaljano dūmai bus pakankamai karšti ir turės kartumo skonį. Naudodami dantų krapštuką ar kitą aštrų daiktą padarykite keletą skylučių ir įsitikinkite, kad jos yra tolygiai išdėstytos.
Kaljanas tampa kartus, nes per daug suspaudėte tabaką:
Į dubenėlį įdėję daugiau kaljano tabako nesukelsite didesnių dūmų ar geresnio skonio, tai duos visiškai priešingą rezultatą. Galite pridėti truputį daugiau tabako, kad skonis būtų šiek tiek stipresnis, tačiau neturėtumėte jo stipriai suspausti, nes oras turi laisvai cirkuliuoti tarp tabako. Jei per stipriai suspausite tabaką, tada įkaitęs oras negali laisvai tekėti ir sudegina tabaką, todėl jaučiasi kartumo skonis.
Kaljanas tampa kartus, kai yra per žemas vandens lygis:
Vandens lygis jūsų kaljano pagrinde, kitaip vazoje, yra labai svarbus, nes jis turi įtakos dūmų skoniui ir seanso trukmei. Ideali vandens linija turėtų būti 2,5 centimetrų virš apatinės kaljano stiebo linijos. Kai vazoje nėra pakankamai vandens, kaljano dūmai tinkamai neatšąla ir tai sukelia labai aštrius ir deginančius dūmus. Jei įpilate per daug vandens, tada jūsų įkvėpimas bus labai ribotas, todėl turėtumėte atidžiai pamatuoti vandens lygį.